Na een heel Multivan-interieur in onze auto geplaatst te hebben werd het nu tijd voor een kersje op de taart. Er was weer wat geld gespaard en de Euro’s brandden in de portemonnee. Er moest en zou een langgekoesterde wens in vervulling gaan: Passat W8 verlichting in onze bus.

Eerst de kleur bepaald en dat moest hetzelfde zijn als de originele lamphouder, parelgrijs dus. Op eBay.de al een tijdje de aanbiedingen in de gaten gehouden en de prijzen varieerden tussen de 39 en 54 Euro.   Wat er wel te lezen viel in de verschillende aanbiedingen is dat men voor de inbouw van een W8-lamp in een T4 een inbouwkadertje voor in de hemel nodig heeft. De W8-lampunit is net even wat groter als de versie zoals die in de T4 geleverd is.   Eerst de envelop maar eens open maken en mijn vrouw, nieuwsgierig geworden, de rest openmaken. Ze wist niet wat het was…Nu dus wel   Wat is er geleverd?

Een duidelijke Duitstalige 2 pagina’s tellende handleiding.

De W8-lampunit, de hemelkader voor de montage, 2 stekkerbehuizingen (universeel), 3 korte stukjes draad (10 cm), een lang stuk draad van ruim 3 meter en wat klemmende stekertjes om in de stekker de maken. De prijs in totaal incl verzendkosten bedroeg 48 Euro.

Maar goed aan de slag; bij de korte stukjes draad aan beide zijden een cm ommanteling afstrippen met een draadstripper en vervolgens een klemmetje aan de ene kant en een stekertje aan de andere zijde.

De klemmetjes (er waren er 4 geleverd) worden in de grote 6 puntsstekker geplaatst. Er blijven dus 2 plaatsen in die stekker onbenut.

De pinbezetting in de 6 puntsstekker:

 
 

Pinnummer

wat doet het?

Hoe in de T4?

Pin 1

Ambient-verlichting

Reageert op dashboardverlichting

Pin 2

Leeg

 

Pin 3

Schakeldraad

Originele stekker bruin/wit

Pin 4

Massadraad

Originele stekker bruin

Pin 5

Spanningsdraad 12 volt

Originele stekker rood

Pin 6

Leeg

 

Nu we de pinbezetting weten, kunnen we de korte draadjes labellen met een stukje tape en er meteen opschrijven waar hij in de originele stekker die nog in de auto zit, ingestoken moet worden.

Te zien zijn de bijgeleverde stekertjes die we zullen steken in de originele stekker die normaal gesproken de hemelverlichting voorziet van spanning. Nog even kwijlen van die W8 verlichting, het voordeel is dat het 2 leeslampjes bevat in plaats van één en dat de knopjes diffuus rood verlicht worden. Als bonus zitten er 2 ledjes in die de omgeving (ambient in het Engels) sfeervol verlichten.

Aan de rechterzijde is het meegeleverde inbouwkadertje dat gemonteerd wordt door de opstaande kanten om te vouwen. Het vergt niet veel kracht en kan met de vingers gedaan worden.

De oude situatie met het instaplampje en het aparte leeslampje aan de rechterzijde. De lampunit verwijderen met een platte zo breed mogelijke schroevendraaier. In het midden aan de zijkant tussen de hemel en de lamp wrikken en als er wat ruimte is de lamp aan één kant naar beneden trekken.

 

Aan de originele bedrading zit de stekker voor de hemelverlichting. Hierin zitten drie draden: bruin/wit (schakeldraad), rood (12 Volt) en bruin (massa).

 

De originele lampunit bevat dus 3 pinnetjes. Een zelfde soort pinnetjes zijn meegeleverd bij de W8-verlichting. Dus we zullen de originele 3 punts-stekker gebruiken om de nieuwe aan te sluiten, als het eenvoudig kan, dan natuurlijk niet moeilijk doen.

Eerst het inbouw-frame dat reeds in de hemel zit verwijderen. Platte schroevendraaier voorzichtig ertussen en beetje wrikken, komt er een beetje ruimte, dan beetje trekken.

Om even duidelijk te maken dat het inbouw-frame veel groter is, hierbij de inbouwomtrek even van beide op papier gezet.

Even op de hemel aftekenen wat er uit de hemel gesneden moet worden, gebruik hiervoor een zeer scherp mes zodat er geen rafelige opening ontstaat.

De randjes even met de vingers ombuigen dat gaat zeer gemakkelijk.

Een close-up van de bijgeleverde steker. Deze zal in de originele stekker geprikt worden, hierbij de labelling zoals we eerder hebben laten zien, wel goed gebruiken.

 

De eerste keer dat de lampjes van de nieuwe W8-verlichting branden.

 

Links de beide leeslampjes die apart aan te schakelen zijn, rechts de situatie als het portier geopend wordt, meer licht als eerst. Hierna even testen of de ambient-verlichting het ook doet.

Het snoertje voor de ambient-verlichting wordt even voor het testen gestoken op een pin in de zekeringskast en wel op een vrije aansluiting bij het gebiedje KL58b!

 

Die aansluitingen regelen de dashboardverlichting en de respons hierop, zodat als men aan het wieltje van het dashboardverlichting draait om deze feller om zachter van verlichting te maken, dat dan ook de W8-verlichting hierop reageert door feller of zachter te branden.

Ook dat werkt...

Nu kunnen we de kabels weg gaan werken. De stekker aan de W8-verlichting is geen probleem die verstop je in de hemel, maar de lange kabel moet natuurlijk weggewerkt worden.

Allereerst de A-stijlbekleding verwijderen door het dopje linksboven te verwijderen en daarna met een kruiskop-schroevendraaier de schroef los te draaien.

 

Dan is op de foto rechts te zien dat de A-stijl even uit het rubber ietsje naar beneden getrokken moet worden. Er komt dan wat ruimte en vervolgens in de hoek bij de voorruit een beetje vrij van de hemel maken.

 

Vervolgens de A-stijl schuin naar boven en naar achteren schuiven en voila de stijl is los.

 

Dan de linker zonneklep even verwijderen door aan de rechterzijde een schroef los te draaien en het beugeltje iets naar achter te trekken, zo nu is het los. Dan de zonneklep naar links klappen en de schroef die bloot komt aan de linkerzijde verwijderen, daarna de zonneklep iets vasthouden en weer naar rechts klappen, vervolgens de laatste schroef verwijderen.

 

De hemelbekleding kan nu uit de clips aan de linkerkant gewipt worden.

 

Goed de hemel is nu aan de linkerzijde losgemaakt en nu even kijken hoe de kabel begeleid gaat worden.

 

Door het gat links of via het dak tussen het plakschuimrubber, het maakt niet uit.

 

Dan de kabel via de A-stijl netjes naar onderen en met een trekstangetje de kabel naar de zekeringkast geleiden.

 

Ook dat is gelukt, we worden nog wel eens handig en aansluiten.

Dan de A-stijl weer terugmonteren door schuin richting de voorruit te drukken, wel erop letten dat de A-stijl met de gleuf om het zwarte dopje glijdt, omdat de passing dan beter is. Het rubber aan de deurzijde beneden bij de scharnieren vrijmaken en dan de A-stijl in de clip vastmaken.

Vervolgens het rubber aan de hemel ook vrijmaken en de lijst weer vastklikken.

De W8-lampunit kan nu in de hemel maar eigenlijk in het inbouwframe geklikt worden. Eerst de stekkeraansluiting tussen de hemel passen en dan eerst de achterzijde erin klikken. Zie ook het plaatje hieronder.

 

Er was een probleempje, de metalen clips klemmen niet genoeg !

We dachten dat het opgelost zou worden door een platte schroevendraaier tegen de clips te zetten, maar nee dus.

Even de middelste houders van de zonnekleppen verwijderen en om wat meer ruimte te krijgen ook meteen de achteruitkijkspiegel verwijderd voor hetzelfde doel. Gewoon linksom draaien en los is de spiegel.

Dan met de hand tussen de hemel en op de klemplaats drukken en via de andere zijde de unit vastklikken. En doordrukken totdat je daadwerkelijk de klik hoort !!

 

De definitieve plaatsing:

Het eindresultaat: verlichte knopjes, 2 leeslampjes ipv 1 en als je een portier opent branden alle lampjes dus 4 stuks in totaal. De unit met instapvertraging hebben we gerecycled en zit nu boven de achterstoelen..

Nog even de bestelnummers voor de W8-verlichting
De licht-unit : 3B7 947 105 F 2EN
De 6-puntsstekker: 3B0 972 706
Het inbouwframe: 3B0 867 599 A kost 1.19 euro
kabel voor De 6-puntsstekker:000 979131 kost 2.50 euro

Zou u een berichtje willen plaatsen in ons gastenboek over wat u van deze handleiding vindt?
Klik om een berichtje te plaatsen hier

Veel klusplezier toegewenst