Beste Bezoeker,

u kunt hier een zeer uitgebreid artikel lezen over optische tuning van een T4 in al haar facetten. Ook voor andere auto's kunt u hier ideëen opdoen. Voor motorische tuning kunt u hier klikken.

Zou u een berichtje willen plaatsen in ons gastenboek over wat u van deze pagina vindt?

Klik om een berichtje te plaatsen hier

Even voor de goede orde; ik probeer in dit artikel niet om zo volledig mogelijk te zijn. Dit is onmogelijk in deze huidige snel veranderende maatschappij. Wat ik met dit artikel beoog is om een overzicht te geven wat met relatief eenvoudige ingrepen en bescheiden budget mogelijk is als men zijn eigen VW Transporter T4 wat wil verfraaien, dan wel wil ‘kietelen’.

Om even een indruk te krijgen wat er allemaal mogelijk is zal ik eerst even het begrip tuning uitleggen.

Wat is tuning?
Tuning kan op meerdere manieren opgevat worden. In zijn algemeenheid is tuning het optisch dan wel motorisch aanpassen van een auto aan de eigen inzichten voor wat betreft exterieur, interieur en motorkarakteristieken. Onder tuning kan ook het individualiseren van uw eigen auto geschaard worden.

Wat gaan we in dit artikel eigenlijk allemaal behandelen?

De optische tuning van een T4 zal besproken worden. Wat is er allemaal mogelijk voor zowel een standaard neus alsmede een designneus (ook wel wijsneus en caravelle-neus genoemd). Dit zal op deze pagina worden behandeld.

Optische Tuning.
Ik begin hierbij de uiteenzetting over de optische aanpassing van uw T4. Om het eenvoudig te maken zal ik aan de voorkant beginnen. Er zijn Ruwweg 3 verschillende soorten T4’s geproduceerd. Hieronder volgt even snel een zeer korte inleiding met voorbeelden..

Een T4 met een korte neus uit een bouwjaar van voor 1996. Let op de wat hoekige vorm. Ook de mistlampen zijn anders van vorm dan die van latere modellen. De bumper lijkt samengesteld uit meerdere delen. Het ondergedeelte van de bumper loopt sterker naar binnen als bij de latere modellen.

Een T4 met een korte neus uit een bouwjaar van na 1996. Deze voorbumper loopt rechter door naar beneden zonder dus in te vallen. De gaten voor de mistlampen zijn anders van vorm en deze staan als het ware in verbinding met elkaar door een gleuf in de bumper.

 

Een T4 met deze bumper komt harmonieuzer over doordat deze bumper wat ronder en dus gestroomlijnder is als de oudere hoekigere variant van voor 1996.

Een T4 met een designneus van na 1996. Deze neus wordt ook wel caravelle neus of wijsneus genoemd. Deze neus is 11 cm langer als de korte variant. Ook loopt deze wat ronder en is een fractie gestroomlijnder als de korte neus. In deze neus is meer ruimte voor grotere motoren. De VR6 en 150 pk TDI motoren worden in deze neus geleverd anders past het gewoonweg niet. Ook de koplampen en de knipperlichten zijn duidelijk anders.

Okee de zeer korte inleiding is klaar; aan de slag dan maar.
Een model van voor 1996 wordt hieronder aangepakt en optisch verfraaid.
De oude situatie met een oude hoekige bumper die ongespoten is:

En aan de rechterkant nog een voorbeeld…

Als we nu van deze laatste situatie uitgaan dan kunnen we zien welke impact het heeft als we de bumpers zouden meespuiten in de carrosserie-kleur.

Als men zwarte bumpers heeft dan kan spuiten een enorme optische verandering geven.

Het “smoelt” meteen een stuk fraaier als de bumper is meegespoten in de carrosserie-kleur, het geeft een volwassener zicht en de auto wordt optisch wat forser, dus minder iel.. Aan de rechterkant is nog een voorbeeld te zien.

Een bumper van een standaard oude neus van voor 1996. Let op de andere vorm van de mistlampen. De bumper is ter verfraaiing reeds gespoten in de carrosseriekleur.

Bij een oude standaard neus (bouwjaar van de auto is van voor 1996) is het mogelijk om een bumper van een nieuwer type te monteren. Met een nieuwer type bedoel ik een bumper van een T4 met een standaardneus van na 1996. Let er wel op dat de bevestigingsbeugels er wel bij moeten zitten.

De beginsituatie:

En rechts een auto met een bumper van een T4 van na 1996: Wat een verandering he ? Het is niet echt dezelfde auto maar om een indruk te krijgen volstaat het!

Het kan ook iets subtieler…

Als je toevallig een zwarte carrosserie hebt en geen meegespoten bumper en spiegels dan is een uiterst chique resultaat te verkrijgen.

Kijk hieronder maar eens:

De oude matte en doffe situatie als uitgangspositie.

En nu een situatiefoto die precies tussen het eindresultaat inzit.

De matte oude bumper nog op de auto en het nieuwe exemplaar wat meteen aangepast is op de voorgrond. Let op het verschil in glans.

En nu het eindresultaat van de bumper-ruil dus het oude matte exemplaar is vervangen door het “nieuwe” glanzend gespoten exemplaar.

Let hierbij ook op de extra ‘luchthapper’ die erin gemaakt is ter verfraaiing.

Ook kan een onderschort of bumperopzet stuk gemonteerd worden. Deze worden meestal met kit gemonteerd.

Hieronder enkele voorbeelden:

Een hele andere bumper…op een korte neus.

Ook kan er natuurlijk gekozen worden voor een bumper van een tuningsfabrikant. Hierbij valt te denken aan: Projekt Zwo, Diettrich, Oettinger, Charactere, RSL. Ook bij de T4 specialist hebben ze mooie exemplaren. Bosch in Mijdrecht heeft ook mooie exemplaren voor een lage prijs.

Gaan we verder naar boven dan komen we bij de grilles.

De standaard grilles zijn zeg maar nogal standaard zwart met een chromen VW-logo. Hieraan kan wel wat gebeuren. Als met het VW-logo dezelfde zwarte matheid zou geven als de grille dan valt dit logo niet meer op. Deze oplossing kost weinig geld en geeft al een aardig resultaat.

Men kan ook kiezen voor een embleemloze grille. Hierdoor lijkt de auto optisch breder en krijgt de auto een wat agressievere uitstraling.

Een standaardgrille van een korte neus. Deze afbeeldingen geven toevallig een model van voor 1996 weer.

Te denken valt aan spuiten van de standaardgrille in de carrosseriekleur van de auto. Dit geeft al een heel ander gezicht, veel chiquer.

Een T4 met een zwarte grille en een carrosseriekleur Nebioblauw:

En nu een in dezelfde carrosseriekleur maar nu met meegespoten grille.

Het eindresultaat ziet er chiquer uit.

Nog enkele voorbeelden van deze relatief eenvoudige ingreep.

Voor:

en rechts na de ingreep.

en nog een keer:

En aan de rechterzijde een T4 met meegespoten bumpers, spiegels en grilles en kijk maar eens wat voor een optisch verschil dat geeft...

De auto komt wat massiever en chiquer over en ook en vooral minder standaard!

Ook kan het VW-logo nog in dezelfde kleur gespoten worden dan krijgen we nog een wat harmonieuzer geheel. De laatste oplossing zie je echter zelden en heb ik nog maar één keer mogen aanschouwen.

Ook rijden er verschillende mensen rond met een aangepaste standaard grille. Deze kan bijvoorbeeld voorzien worden van een chroom finish m.b.v. een folie of chroom gespoten worden. Hieronder enkele resultaten:

 

Dit waren oplossingen die met standaard VW-onderdelen te bereiken zijn.
In de tuningscene zijn er nog andere grilles te verkrijgen. Iedereen kent wel de laguna-grille al dan niet voorzien van gaas. Ook heb ik wel eens nog andere exemplaren gezien. Hieronder enkele voorbeelden.

De opening tussen de onderkant van motorkap en de bovenkant van de grille is er om de interkoeler bij een 102 pk te kunnen voorzien van koele rijwind. Bij een 88 pk TDI en bij een 150 pk TDI is deze opening dus niet nodig maar tuningfabrikanten maken het graag zo universeel mogelijk om een zo groot mogelijke klantenkring met één en hetzelfde produkt te kunnen bedienen.

Nog een voorbeeld van een lagunagrille. Nu voorzien van lamellen van de originele grille en hiermee is een zeer fraai en uniek resultaat verkregen.

Bij een Transporter zit er nog een extra rooster voor de ruitensproeiers. Ook dit kan voorzien worden van de carrosseriekleur. Een vriend van ons heeft dat pas gedaan en het resultaat van voor en na is een enorm verschil. Het front komt wat massiever over maar tegelijkertijd ook chiquer.

Een andere optie is hierboven rechts te zien. Hierbij is er een matzwarte baan gezet over het bovenste gedeelte van de motorkap, net onder de voorruit. Hierdoor valt het rooster veel minder op. Dit is eigenlijk alleen aan te raden bij een korte neus; bij een caravelleneus zit er geen extra randje in de motorkap en hierdoor wordt het erg lastig om een goede plaatsbepaling en dus een mooi resultaat te verkrijgen.

Bij de koplampen is ook veel mogelijk, evenals bij de knipperlichten.
De ombouw van een H4 koplamp naar bijvoorbeeld twee ronde koplampen maakt bijvoorbeeld Projekt Zwo mogelijk. Voor het dimlicht is er dan een unit en voor het grootlicht is er dan een separate unit. Dit geldt natuurlijk voor beide zijden! Dus in totaal zijn er dan vier ronde koplampen te zien.

Voordeel van deze units heb ik zelf mogen ervaren. De lichtbundelaftekening is namelijk zeer scherp, dat was echt een openbaring voor mij. Hieronder een voorbeeld:

Gaan we verder op deze voet dan is er van dezelfde leverancier voor de caravelleneus hetzelfde te verkrijgen in H4-halogeen, maar ook een combinatie van H4-halogeen en Xenon is mogelijk evenals een Bi-Xenon systeem. De lichtopbrengst van deze laatste optie is enorm, evenals het gat dat in de portemonnee geslagen wordt bij aanschaf van deze upgrade set.

Nog wat voorbeelden voor een caravelleneus:

Even een extra opmerking: er zijn mensen die nooit genoeg licht hebben op hun auto. Voor deze mensen heeft Projekt Zwo een extra verstraler voor montage op de voorbumper ontwikkeld. Hieronder een afbeelding van deze lamp met Xenonlampen.

Komen we verder bij de zijkanten van de auto. Daar zitten de knipperlichtunits. Normaal zijn deze oranje voor de oude neus en wit voor de caravelleneus. Hierin zijn verschillende aanpassingen naar eigen smaak mogelijk. Te denken valt aan smoke (rookglaskleur), wit maar ook zilverkleurig is mogelijk voor de oude neus.

Een oude korte neus met een standaard oranje knipperlicht

En hier eenzelfde korte neus maar nu met witte knipperlichten.

Maar ook smoke is zoals eerder vermeld mogelijk. Kijk maar naar het voorbeeld hieronder:

Voor de caravelleneus wordt uitgegaan van de standaard witte knipperlichten. Deze zouden naar Amerikaans voorbeeld (running lights) oranje gemaakt/gekocht kunnen worden. Ook smoke en zilver zijn mogelijk.

Hierboven dus een voorbeeld van oranje knipperlichten in een caravelleneus. De voor de Amerikaanse markt ontwikkelde Eurovan is voorzien van zogenoemde running-lights. Sinds zeer kort is er zowel voor de oude neus als voor de caravelleneus een set knipperlichten te koop die kleurloos zijn. Dus helder glas! Erg fraai maar dit stelt wel een eis aan de lampjes in de units. Voor een optimaal optisch effect zouden de standaard oranje lampjes uitgewisseld moeten worden tegen kleurloze exemplaren.

Er zijn van Philips en Osram lampjes op de markt die kleurloos zijn en als ze gaan knipperen dan pas een oranje-/amberkleurig-licht afgeven. Osram Diadem is een voorbeeld van deze lampjes.

Een voorbeeld van deze knipperlichten die door MHW uit Duitsland op de markt worden gebracht.

En nog twee 'live-voorbeelden' van deze knipperlichten gemonteerd op een T4 met gewone korte neus en met een caravelleneus:

Verder maakt het ook veel uit welke lampen er in de koplampunits zitten!

Er is de laatste jaren veel progressie geboekt in de lichtopbrengst van H4 halogeenlampen. De nieuwere T4’s worden af-fabriek geleverd met Osram Bi-Lux lampen die zelfs een grotere lichtopbrengst geven als Philips Blue Vision lampen die ik er als test in had. Xenon heeft zijn intrede gedaan in de automobiele wereld. De lichtopbrengst is enorm en een gevoel van daglicht benadering wordt hiermee gerealiseerd. Hierbij zijn complete units mogelijk maar ook insteeklampjes gevuld met Xenongas maar deze zijn stukken minder als het echte hardcore stuff met eigen spanningsvoorziening en automatische dynamische lichtbundel hoogteregulering.

Op Ebay.de biedt iemand weleens deze mooie set aan voor de T4 met caravelleneus.

Het is een mooi zicht maar ik denk dat het verstandiger is om te wachten op een set van een gerenomeerde fabrikant zoals bijvoorbeeld: Hella, Valeo, In.Pro, Projekt Zwo etc. dit om eventuele onduidelijkheden al van te voren uit te kunnen sluiten.

Ook de zogenoemde booskijkers zijn natuurlijk een optie om de koplamp optisch een wat lager uiterlijk te geven. Je hebt ze in een rechte vorm maar ook in een wat driehoekige vorm zodat de gefronste look beter overkomt. Hierboven is er toevallig een voorbeeld van een rechte booskijker. Er zijn exemplaren te koop die alleen de koplamp bedekken maar ook die zowel de koplampunit als de richtingaanwijzer bedekken. De vraag is echter of de totale lichtopbrengst onder zo’n afdekking niet gaat leiden. Ook moet men bedacht zijn op eventuele problemen bij de APK-keuring.

Enkele voorbeelden…

Verder zijn de grotere modificaties natuurlijk ook mogelijk. Een oude neus kan omgebouwd worden naar een caravelleneus. Verschillende mensen hebben dit reeds gedaan en de auto lijkt meteen jaren jonger. Want een auto van voor 1996 krijgt dan ineens een uiterlijk van een auto van na 1996. Ook een front van bijvoorbeeld Projekt Zwo geeft een enorme verandering.

Ook kan er een eenarmruitenwisser geplaatst worden. Bonrath heeft dit jaren geleden reeds ontwikkeld voor de VW Golf maar ook voor de T4 is het mogelijk. Of de wis opbrengst bij echt slecht weer nog acceptabel is valt te bezien maar fraai is het wel! Deze ombouw van een twee wisser systeem naar een eenarmwisser is zelf te doen.

Allereerst een blik onder de motorkap, hieronder wordt eerst de normale situatie getoond en ernaast (aan de rechterkant) de situatie als men een eenarmruitenwisser wil hebben. Het kan dus zonder al te veel moeite zelf uitgevoerd worden. Het verschil zit hem dus in het goudkleurige palletje bij in de normale situatie horizontaal is geplaatst en bij een modificatie naar de verticale positie veranderd wordt.

Het eindresultaat van een relatief eenvoudige ingreep, de wisser zit mooi in het midden.

We zijn nu aangekomen bij de zijkant van de auto. Optisch kan hier ook het een en ander aan gebeuren, wat zowel praktisch is als voor het mooie.

Vanaf de voorkant naar achteren…

Aan de voorkant kan de auto heel eenvoudig verlaagd worden. Dit geschiedt door middel van het indraaien van de bouten op de torsiestaven van de voorvering. Op de bijgevoegde plaatjes wordt duidelijk waarop gelet dient te worden.

In het echt ziet dat dus er als volgt uit:

De torsiesstaaf is een paar milimeter naar beneden gedraaid en het effect geeft dus dat de auto beduidend lager over de weg gaat :-)

Hieronder 2 afbeeldingen van voor en na:

Okee de lichtmetalen velgen vertekenen wel iets maar het effect is erg goed zichtbaar en vooral merkbaar bij het rijden. Een opmerking is echter wel op zijn plaats getuige de volgende originele scan van een papier wat bij mijn verlagingsveren zat:

Dus wel het koppie gebruiken als je verlaagd...Mijn ervaring heeft me geleerd dat een verlaging van maximaal 5 cm op de vooras nog comfortabel is; meer dan wordt het stuiteren geblazen vooral op verkeersdrempels. Aan de achterzijde is de auto 9,2 cm verlaagd en dit gaat zonder problemen. Wij rijden echter nooit met lading en de auto wordt privé gebruikt. Als je wel regelmatig met lading rijdt dan zou ik willen adviseren om niet meer te verlagen dan 4 cm.

Aan de zijkant valt nog meer te doen dan mechanisch verlagen van de auto. Ook optisch kan de auto lager gemaakt worden. Hiervoor zijn onder andere zijskirts in verschillende vormen en maten te verkrijgen. Hieronder een voorbeeld van een subtiele optische verlaging en een wat heftigere versie ernaast. Bij de linker variant zijn geen optionele spatbordverbreders nodig, maar bij de rechter optie ontkom je daar niet aan om een harmonieus geheel te krijgen.

De linker versie is eigenlijk ontwikkeld om de vervelende en ontsierende felsnaad aan de onderkant van een T4 niet meer in het zicht te hebben en de rechter versie is echt om de zijkant een wat dikker uiterlijk te geven.

En nog een paar detailopnamen om een goed beeld te krijgen.

Maar ook een andere vorm van optische aanpassing aan de onderkant/zijkant is mogelijk. Hierbij denk ik aan sidebars is verschillende uitvoeringen en kwaliteiten. Hieronder wat voorbeelden.

Het geeft het mooiste, meest harmonieuze geheel als er ook meteen een bull-bar aan de voorzijde gemonteerd wordt.
Hieronder nog een paar voorbeelden:

En nog een paar voorbeelden:

Gaan we nu iets verder naar boven dan kunnen we de zijkant van de auto ook voorzien van striping in allerlei soorten en maten. Hieronder enkele voorbeelden om een indruk te krijgen. Er is echter zo veel mogelijk..

Nog een paar:

Okee de rechter was een geintje... :-)
Als laatste een voorbeeld van functionele striping die de duidelijkheid ten goede komt:

We waren nu aangekomen bij de zijkant van de auto hiertoe behoren ook de buitenspiegels en de ramen. Allereerst zal ik wat mogelijkheden laten zien hoe de standaard spiegels aangepast zouden kunnen worden.

De normale spiegels kunnen voorzien worden van een verflaagje net zoals de bumpers en de grilles. Hiervan dit keer geen voorbeelden omdat voorbeelden van deze ingreep eigenlijk een stuk verder naar boven reeds te zien waren. Hieronder wel een aanpassing van de spiegels. Steeds meer nieuwe modellen krijgen standaard knipperlichten in de spiegels om de duidelijkheid te vergroten. Dit kan natuurlijk ook naderhand aangebracht worden. Hieronder een voorbeeld.

Hieronder een scan uit de Light Dynamics catalogus van MHW die hetzelfde onderwerp behandelen maar dan nèt even anders.

Maar we waren met de zijkant van de auto bezig. Als laatste hiervan kan men denken aan het tinten van de zijramen. Dit kan door middel van folie en coaten. Folie is relatief goedkoop en eventueel zelf te doen. Coaten is ongeveer 2-3 keer duurder en eigenlijk niet zelf te doen. Verder is een gecoate ruit eigenlijk gevoeliger voor krasjes als met folie. Wel iets om in de gaten te houden lijkt ons.

Voorbeelden van folie op de ramen.

Links is te zien hoe het er aan de buitenkant uitziet, bij deze lichte carrosseriekleur toch aardig donker. Rechts is vanuit dezelfde auto goed te zien dat naar buiten kijken niet veel donkerder wordt. Het kenmerk van een goede folie!

Een zelfde voorbeeld met een heel duidelijke clou, het uitzicht wordt iets aangepast maar wel erg weinig. Let op de witte bus op de achtergrond en kijk via het schuifdeurraam waar folie op zit en kijk ook door het rechtervoorportierraam en zie het verschil. Eerst links de buitenkant en dan op het rechterplaatje het zicht vanaf binnen.

En nog wat voorbeelden:

Chronologisch gezien komen we bij de achterkant aan.

Wat zit er onder de auto? Van voor naar achter natuurlijk het uitlaatsysteem. De rest onder de auto zoals de roetkatvervangende pijp etc, wordt bij motorische tuning besproken. Het laatste gedeelte van het uitlaatsysteem echter is zichtbaar en kan inclusief eventuele sierstukken een bijdrage leveren aan de optische verfraaiing van de auto aan de achterzijde. Het is echter afhankelijk van de persoonlijke smaak of men er geld aan wil uitgeven, net zoals zoveel hier op deze pagina.

Maar ook met originele onderdelen is een leuk resultaat te boeken hoor; kijk maar eens hieronder. De originele uitlaatpijpen worden gepolijst en zie eens wat voor mooi effect dat geeft tegen zeer lage kosten.

Maar we gaan weer verder. Tevens kan er gekozen worden voor het meespuiten van de achterbumper.
Ik heb even flink moeten zoeken in mijn fotoarchief maar heb wat gevonden en nog in dezelfde kleur ook :-)

Met meegespoten achterbumper is net even wat chiquer. Alleen moet je voor een T4 die bedrijfsmatig wordt gebruikt, afvragen of het functionele niet gaat lijden onder het fraaie.

Nog een voorbeeld, maar nu eentje van voor en na het spuiten, dan valt goed het verschil waar te nemen. Het is dus niet echt dezelfde auto maar wel met standaard oude driedelige bumpers. Een beetje verf en wat werk kan 'wonderen' verrichten...

Ik was het bijna vergeten :-) De achterbumper kan natuurlijk ook vervangen worden door een exemplaar van een tuningsfabrikant. Hieronder enkele voorbeelden.

En nog een voorbeeld:

Het gedeelte tussen de mistachterlichten en de dummy aan de rechterkant kan opgevuld worden met vulstuk voormontage op de achterklep en dit idee is ook voor de achterdeurtjes leverbaar alleen bestaat het dan natuurlijk uit 2 delen.

En nog twee voorbeelden:

Verder naar boven kan men kiezen voor een kentekenplaathouder die gewoon anders is, of zelf aanpassen aan de eigen eisen en ideëen.

Als we nu op dezelfde hoogte naar de zijkanten gaan dan komen we bij de achterlichten. Hierbij is tegenwoordig veel mogelijk. Te denken valt aan twee kleuren, een kleur of tegenwoordig is de trend om zogenaamde 'Lexus-look' achterlichten te monteren.
Je kunt het kopen maar ook zelf aanpassen!

Om een iets luxere uitstraling te krijgen kan de handgreep aan de achterkant, dus net boven de kentekenplaathouder ook voorzien worden van de carrosseriekleur. Net even chiquer. Er is volgens ons een verschil in optisch pakket. Het ene optische pakket wordt het wel bij gedaan en bij het andere optische pakket niet. Net zoals het meespuiten van de grilles aan de voorkant en ook nog extra het rooster aan de bovenkant van de motorkap, waar de ruitensproeiers uitkomen. Soms is het meegespoten en soms niet. Een beetje vreemd.

We gaan weer verder omdat er aan de achterkant nog meer optisch aan te passen is.

Kijk hierboven nogmaals en zie dat het VW-logo ook in een kleur gespoten kan worden. Ook kan het helemaal verwijderd worden. Dat heet cleanen. In de VW-scene ziet men dat steeds meer komen voor bijvoorbeeld Polo, Golf, Bora, Passat en Kever. Maar ik heb het bijna nooit bij een bus gezien. Er is echter ook nog een verschil in plaats waar het VW-logo zich bevindt. Het voorbeeld hierboven geeft aan dan bij een T4 met twee achterdeurtjes het logo zich laag op de rechterdeur bevindt. Dat is altijd zo, die plaats. Bij een klep zijn er twee locaties waar het VW-logo zich kan bevinden. Midden boven de handgreep in de eerste knik, maar ook hebben we het logo al eens net onder de achterruit gezien. Het was toen echter wel kleiner uitgevoerd. Hieronder twee gecleande achterkanten.

De ruitenwisser(s) aan de achterzijde. Tsja wat moet ik daar over zeggen? Lekker laten zitten en niets aan doen. Heb je een ruitenwisser aan de achterzijde, of nog beter heb je er twee (bij achterdeurtjes) dan zijn ze superhandig om de snel dichtslaande achterkant bij regenachtig weer te ontdoen van de spray die van onder de auto komt. Nou weten we wel dat een T4 zich uitstekend op zijn spiegels laat rijden maar het geeft net dat beetje meer veiligheid en zicht als je de achterruit kunt gebruiken.

Over de achterruit gesproken. Deze laat zich uitstekend lenen om deze aan de binnenzijde te laten voorzien van een coating of een folie. Dit is zelf goed te doen. Rol op de buitenkant van het raam leggen en de maat goed opnemen. Vervolgens uitsnijden/uitknippen en even vasthechten op de buitenkant van de achterruit. Dan even warmmaken met bijvoorbeeld een fohn en de bolling van de achterruit komt mooi in de folie. De folie gaat namelijk dezelfde bolling aannemen als de achterruit die je even als malletje gebruikt. Dan aan de binnenzijde de achterruit vet- en stofvrij maken, beetje natspuiten met een sopje en de folie aan de binnenzijde er tegen aan zetten. Goed verdelen en alle luchtbellen eruit halen. Sopje laten uitdrogen en de folie zit er strak op!

Een voorbeeld:

Bij de foto aan de linkerkant hebben de linker T4 en de middelste T4 wel folie op de achterruit en de rechter T4 niet. Bij de rechterfoto is een mooi resultaat te zien van een wat donkerder folie op de achterruit. Voordeel van folie op de achterruit; minder inkijk, dus de spulletjes in de laadruimte liggen wat veiliger. Er is ook een nadeel aan folie op de achterruit! Door de extra spiegeling is het zelfverblindingseffect, als er een tegenligger aankomt die zijn lichten aanheeft, groter! Hier moet terdege rekening mee gehouden worden.

Als laatste onderdeel van de optische tuning de achterspoiler... De achterspoiler kan voor het mooi zijn maar ook veiligheidsverhogend. Achterspoilers op een T4 kunnen er in verschillende soorten en maten opgezet worden. Er zijn mensen die naar de autosloop gaan en thuiskomen met de achterspoiler van een Citroën XM. Maar ook zijn er mensen die kiezen voor meer veiligheid en, omdat ze meestal geen derde remlicht hadden, kiezen voor een uitvoering met geïntegreerd derde remlicht. Ook zijn er zelfs uitvoeringen waar nog extra knipperlichten in zitten. Een achterspoiler is eigenlijk alleen funtioneel als hij dus veiligheidsverhogend is. Let er wel op dat na montage de auto wel hoger wordt. Dit is wel handig om te weten als men vaak parkeert in een parkeergarage.

Tot zover de optische tuning.

Dank voor het lezen van dit artikel; we zijn hiermee aan het einde gekomen van wat we mogen hopen een zeer duidelijke bijdrage is geweest aan het begrip optische tuning bij een T4. Wij danken u voor uw aandacht en hopelijk tot ziens.

Voor de voortgang van dit artikel, zeg maar deel 2 waarin de motorische tuning aan bod komt kun u hier klikken.

Zou u een berichtje willen plaatsen in ons gastenboek over wat u van deze pagina vindt?

Klik om een berichtje te plaatsen hier


Page design and realisation by Het T4 centrum 2004-2008 ©