Dit artikel geeft een beschrijving, hoe een Brandrup Toprail gemonteerd kan worden.
Onze kennis van de Duitse taal is zeker niet ondermaats,
maar de bijgeleverde handleiding bevat toch een aantal onduidelijkheden,
die we in dit artikeltje willen voorkomen; zodat anderen de Toprail ook eenvoudig kunnen monteren, zonder enige kennis van de Duitse taal te hebben.

Allereerst reist de vraag: "wat kost dat nu, zo'n Toprail?"
Veel mensen zullen al afhaken op het moment dat ze de prijs horen; zo'n rail inclusief spoilerset kost 149 Euro.

Wat krijg je voor dat geld? Een lange rail(Toprail) van 2,65 meter, een spoilerset, een handleiding en wat schroefjes.

Aan de bovenzijde is de Toprail nog te zien, in het zakje de spoilerset. Heb ik die spoilerset nu echt nodig?
Niet perse, echter als het dan regent dan komt het water alsnog naar binnen, en fluitgeluiden tijdens het rijden, kunnen dan optreden.
De Toprail is universeel, de spoilerset is afhankelijk van de kant waarop je de Toprail wilt monteren.
Wij hebben dus een spoilerset voor rechts gekocht, omdat we de rail aan de rechterzijde willen monteren.

Wat maakt het nu zo speciaal, zo'n Toprail van Brandrup? Daarvoor kunnen we even kijken naar een dwarsdoorsnede van het profiel.
Aan de linkerzijde kun je met behulp van een stok of een stuk pijp een luifel of bustent op de rail vastklemmen.
Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een bustent of luifel die voorzien is van een pees, in de Brandruprail te schuiven (rechterkant van de rail).
Ook dient het als regengoot bij een regenbui, omdat bij de ombouw naar een westfalia hefdak, je dan geen regengoot aan de buitenzijde meer overhoudt!
Verder kun je, als je 2 toprails monteerd, er allesdragers op bevestigen.
Waarom dan wel gekozen voor een Toprail van Brandrup, en niet voor een Multirail van Reimo?
De multirail van Reimo is misschien wel een vergelijkbaar product, maar die hebben we nog nooit live gezien.
Wel hebben we gelezen, dat een Toprail van Brandrup nog net wat universeler is, zodat er meer- en verschillende varianten van pezen ingeschoven kunnen worden. Het Volkswagen campercentrum verkoopt niet voor niets de Brandrup Toprail, het is een kwaliteitsprodukt (waarmee we geen oordeel willen geven over de Reimo rail).

Alles uitgepakt, de handleiding doorgelezen, maar nog hebben we de vraag: hoe beginnen we?
In de handleiding wordt er begonnen met het inkorten van een Toprail voor een lange wielbasis en nog wat bla bla.
Die bla bla zullen we jullie besparen..
Je neemt de afsluitdop van de spoilerset en plakt die met wat tape in het profiel vast.
Vervolgens loop je met 2 personen (heel belangrijk in verband met beschadigen van de auto of de Toprail) naar de auto en houdt de rail op de gewenste hoogte.
De achterzijde van de spoiler houd je gelijk met de achterzijde van de auto, zie het plaatje hieronder.

De andere persoon richt de Toprail aan de voorzijde, zodat er overal hetzelfde strookje plaatwerk net onder de rail zichtbaar is.

We hebben de rail nu op beide kopse kanten vastgeplakt met Ducktape, zodat we even rustig kunnen werken en foto's kunnen maken (zie de pijlen).

Dan hebben we onder de gehele rail wat schilderstape geplakt, in verband met beschadigen van het plaatwerk bij boorwerkzaamheden.
Ook is net boven het tape een ruimte van een milimeter of 2 te zien, die we houden boven de knik in de carrosserie.

De Toprail is een rigide stuk profiel en de auto loopt wat bol, daarvoor is het eigenlijk noodzakelijk dat er een 2de persoon helpt. De eerste persoon houdt de rail op zijn plaats en de 2de persoon buigt de rail iets naar de carosserie toe.
Voordat we gaan boren, omwikkelen we de boorkop met wat tape, zodat we bij het doorboren van de carrosserrie, de Toprail niet beschadigen.

Hieronder is het tape goed te zien.

We houden de kop van de boor toch stevig vast, omdat de ruimte zeer beperkt is, en we de rail niet willen beschadigen;
ook is het gedeelte waar we willen boren een erg bolstaand stukje plaatwerk, dus de boor schiet snel weg!!!

Hoe boren we nu? Zie de pijltjes, zo hebben wij geboord. Eerst het achterste gat, daarna het voorste gat, vervolgens in het midden en dan de rest.

Een close-up van een gemonteerd schroefje.
En nu zeer belangrijke informatie: de bijgeleverde schroefjes zijn echt waardeloos, ze zien er echt uit alsof ze na de eerste regenbui al zouden gaan roesten.
Dit willen we natuurlijk niet!! Dus hebben we andere schroefjes gekocht.
We hebben RVS parkers gekocht in de maten: 3,0 x 30 en 4,0 x 30 mm. De maat 4,0 x 30 voor de montage aan de bovenzijde, en de maat 3,0 x 30 voor montage in de rail. En nu komt er een probleem: die 3,0 x 30 passen er niet tussendoor, ze passen niet in de sleuf, de kop is te GROOT!!!
Wat hebben we gedaan om dit probleem op te lossen?
We hebben de boutjes van 3,0 x 30 één voor één in de boorkop gezet, en zachtjes rond laten draaien en een platte vijl er tegenaan gehouden, Hierdoor worden de kopjes wat kleiner in diameter en zo passen ze juist in de sleuf ;-) Maak er voldoende...
Het volgende probleem kan zich ook nu aandienen, veel kruiskop-schroevendraaiers hebben een te dik lemmet, hierdoor past de kop van de schroevendraaier niet in de gleuf van de rail. Ook wij zijn hier tegen aan gelopen! Een Gedore-kruiskop schroevendraaier(PH 1 x 80) in een kleinere maat past er net tussendoor...

Voorboren van de gaatjes is ook zeer belangrijk, zeker in combinatie met de RVS parkers!
Voor de schroeven 3,0 x 30 (die met de zojuist aangepaste diameter van de kop) boren we voor met 2,5 mm;
Voor de maat 4,0 x 30 boren we voor met 3,2 mm. Boor je te klein voor, dan kunnen de parkers afbreken. RVS is namelijk best een broos materiaal, en zet je daar te veel kracht op, dan breken de parkers af.
We zijn daar tegenaan gelopen, vandaar de waarschuwing vooraf.

Zorg dat je voldoende boortjes in voorraad hebt! Niets is erger als dat je door wilt werken en je moet stoppen,
omdat je boortje afgebroken is, ook hier zijn we tegenaan gelopen. De boortjes zijn 2,5 mm en 3,2 mm...

Alle schroeven vast? Dan gaan we netjes afplakken en wel zo, dat het tape strak tegen de rail aansluit.
We nemen hiervoor schilderstape van 5 cm breedte, zodat we niet veel plaatwerk ondersmeren met de kit.

Strak tegen de rail aanplakken dus.. Aan de boven en onderzijde geven de gele pijlen aan hoe strak de tape er tegenaan geplakt zit.

De rail is wat hol ten opzichte van het plaatwerk, dit komt omdat je de rail bijvoorbeeld ook wat hoger kunt plaatsen.
Bijvoorbeeld een paar cm naar boven, zodat net de bovenkant van de rail, de knik in het plaatwerk daar net raakt.
Het is een universele rail, dus hij kan op meerdere autotypes geplaatst worden. We zullen de ruimte opvullen met montagekit, enerzijds om de rail goed vast te maken, en anderszijds voor een goede waterdichtheid te creëeren.

De Toprail helemaal demonteren, en vervolgens tussen de 2 banen tape, de carrosserrie goed schuren om een betere hechting van de kit te verkrijgen.
Ook de voor-en achterzijde tot waar de rail komt, netjes afplakken..

Het contactvlak goed botgeschuurd met een schijfje Scotchbrite in de boormachine, maar een stukje schuurpapier met korrelgrootte 120 lukt ook wel hoor ;-) Meteen de boorgaatjes even voorzien van wat primer en met een lakstift voorzien van wat bescherming tegen roesten.

Nu begint de kleverige arbeid. Hiervan hebben we geen foto's, omdat anders de camera helemaal onder de kit zou komen te zitten.

We hebben één tube Sikaflex 252 gebruikt in de kleur zwart. Die hebben we voorverwarmd in bijvoorbeeld een thermoskan met kokend water, of in de waterkoker. Hierdoor wordt de kit zeer goed verwerkbaar. We hebben het contactoppervlak op de carrosserie stofvrij en vetvrij gemaakt met terpentine.
Die Sikaflex kit is van zichzelf erg smeuiig en laat zich niet verwijderen met een sopje van water met afwasmiddel, je hebt echt iets van terpentine nodig, of Sikareiniger, maar dat is veel duurder ;-)

We kitten de Toprail eerst in de lengterichting helemaal in, dus de bovenzijde en de onderzijde van het contactoppervlak.
En vervolgens gaan we overdadig in zig-zaggende bewegingen, de ruimte tussen de 2 rupsen van de kit, opvullen met nog meer kit.
Ook de gaten waar de schroeven doorheen komen niet ontzien!

Dan met 2 personen de rail aan de uiteinden vastpakken en tegen de auto houden, en aan de voor- en achterzijde de eerste parker van de bovenzijde er losjes in draaien, dan die in het midden van de rail, en vervolgens de rest. Daarna de parkers in de sleuf. Alle parkers vervolgens wat aandraaien en de overtollige kit komt er langs de zijkanten(ook afplakken dus!!) en aan de boven- en onderzijde uit. Dit kan goed verwijderd worden met terpentine. Het kost veel tijd om het netjes af te werken, en zorg in ieder geval voor voldoende doeken of keukenrol en een zak waar je het afval meteen in kwijt kunt.

De afwerking aan de achterzijde wordt er gewoon tegenaangeplakt, het is flexibel materiaal (rubber) dus een beetje uitproberen wat de mooiste aansluiting geeft.

Aan de voorzijde de spoiler monteren. Eerst eens kijken hoe die spoiler zou moeten komen, in verband met de doorgaande lijn van de Toprail, maar ook voor wat betreft de functionaliteit van de goede waterafvoer. Hierbij is er dubbelzijdig tape op de spoiler geplakt, dat maakt het werk wel eenvoudiger voor een eerste hechting! Plak de carrosserrie goed af en gebruik voldoende kit. Richt de spoiler en plak eerst het lipje in de Toprail, dan zichtwerk voor het uitrichten en als laatste het gedeelte bij de voorruit. Gebruik voldoende en sterke tape om de spoiler te fixeren gedurende de droogtijd, omdat op het uiteinde van de spoiler (bij de voorruit) er best veel kracht opkomt. Neem hiervoor de tijd, want het beïnvloed in grote mate het optische, alsmede het functionele eindresultaat!

Hoe moet je het laatste lipje nu laten lopen? Evenwijdig, naar boven of naar beneden wijzend? Daarvoor kunnen we geen tip geven, maar wel wat ideëen.
De spoiler aan de voorzijde moet er voor zorgen dat, ten eerste, de rail niet gaat fluiten tijdens het rijden.
E n ten tweede dat het regenwater goed afgevoerd gaat worden. In onderstaande foto hebben we de stroomrichting van wat water weergegeven. Zorg er in ieder geval voor dat het uiteinde van de spoiler voldoende hoog bij de voorruit aankomt. Hierdoor komt het water, dat al wat snelheid heeft, langs de spoiler en komt op de ruit. Als het uiteinde van de spoiler nu te laag gemonteerd zou zitten, dan komt het water meteen op het raamrubber. En die hoeveelheid kan het raamrubber niet verstouwen, het raamrubber zal dan overstromen. Het water kan dan ook langs het raamrubber in het geopende portier stromen.

Richt je de spoiler nu wat meer naar boven, dan zal het regenwater wat meer over de ruit verdeelt worden, waardoor het raamrubber de hoeveelheid water wel kan verwerken, en er dus geen water naar binnen zal komen, bij een geopend portier.

Eindresultaat..

Wat hebben we allemaal gebruikt?
Toprail met spoilerset
RVS parkers in de maat 3,0x30 en 4,0x30
Een tube Sikaflex 252 (zwart)
Een rol schilderstape 5 cm breed
Een stuk ducktape voor klemmen van de spoiler
Voldoende boortjes in 2,5mm en 3,2 mm
Boormachine en verlengsnoer
Vijl om de kopjes van de parkers 3,0x30 te bewerken
2 krukjes of een steigertje maken
Voldoende terpentine
Voldoende keukenrollen of doeken (je hier niet op verkijken!)
Kruiskop schroevendraaier met een dunne diameter van het lemmet, anders past hij niet tussen de sleuf van de Toprail
Eventueel latex handschoenen om je handen te beschermen tegen de kit
2 personen, stabiel weer, een halve dag tijd en wat lef.

Hoe gaat dat er nu uitzien als beoogd eindresultaat met een luifel er in? Zelf zijn we nog niet zo ver, maar op meetings kun je goede ideëen opdoen ;-)

en deze vanaf de voorzijde:

Alternatieven:
In de onlinecatalogus van Reimo: Onlinecatalogus van Reimo
staat op pagina 52 de multirail met toepassingen hiervoor uitgelegd. De prijzen hiervoor zijn vergelijkbaar ten opzichte van de Brandrup Toprail.

Allemaal leuk en aardig die Multirail en die Toprail, maar is er geen oplossing die wat "financieel passender" zou kunnen zijn?
Ja hoor die is er wel, maar of die qua functionaliteit voor U vergelijkbaar is, oordeel daarvoor zelf:

Allereerst een eenvoudige rail die alleen gebruikt wordt als inschuifrail voor een luifel:

Vervolgens een iets ingenieuzere oplossing, de eveneens eenvoudige rail wordt gebruikt voor het monteren van een Caravanstyle-luifel van Omnistor:

Wilt u een berichtje in ons gastenboek plaatsen? klik dan hier

Veel klusplezier toegewenst.