Klik hier voor onze complete site met navigatie.

Hallo,
de binnenspiegel is een beetje dood onderdeel in de auto, je kunt hem naar believen afstellen, zodat het beste zicht naar achteren verkregen wordt, eventueel kan de anti-verblindingspal nog bediend worden voor meer comfort, maar dat is het eigenlijk ook wel.

De nieuwere auto's zijn soms voorzien van luxere gadgets zoals regensensoren, deze vinden vaak plaats in de voet van de spiegelbevestiging, maar ook automatisch dimmende binnenspiegels zijn tegenwoordig mogelijk.

De techniek achter de automatisch dimmende binnenspiegel werkt vrij eenvoudig, vergelijk het met het polaroid-effect op een zonnebril. De lichtstralen komen in het oppervlak, en worden dan door een laagje op de spiegel bijna 90 graden verdraaid, waardoor er van het verblindende effect niets meer overblijft.

Maar goed, wij hebben een T4 en die heeft dat soort leuke gadgets niet, hoewel ik er al wel eens naar gekeken heb, natuurlijk ;-)

We hebben onze standaard zwarte binnenspiegel eerst in dezelfde kleur gespoten als de lijsten van de A-stijl, zodat er wat meer n geheel ontstaat.

Ook waren we al een tijdje op zoek naar wat subtiele tribals of vlammen, en op de VW Mania in Boom hebben we wat gevonden tegen de aanvaardbare prijs van 5 Euro. En dan begint de knutseltijd.

Eerst het stickervel maar eens erop leggen om te passen. Veel te groot en te druk dus. Daarna eens wat beter gekeken en op de sticker aangegeven wat er vervallen mocht. Dat gedeelte eraf geknipt en dan tegen het licht in even mallen, je kunt het ook nameten, maar even mallen gaat gemakkelijker.

Na het mallen, waarna we dus 2 identieke helften krijgen, hebben we de sticker weer gepast en daarna zijn we gaan plakken.

Nog een keer goed nameten en bekijken en op de linkerfoto is te zien, dat het toch nog te groot is, dus er moet nog iets extra's af. Op de rechterfoto is dat extra stukje bij de spiegelvoet er al afgehaald.

Links is te zien hoe het eindresultaat is, buiten de auto, een zo goed mogelijke subtiele glans van de spiegel. Understatement maar net effe anders als dat saaie originele zwart. Rechts op de foto is te zien, hoe het achter de ruit zichtbaar is.

Na een tijdje zo te hebben rondgereden, kreeg ik nog een heel ander idee. Dit vlammenpatroon was een beetje te eenvoudig; te gemakkelijk na te maken door anderen. Dus via Ebay.de een andere binnenspiegel op de kop getikt, die ook als basis zwart had. Waarom zwart? Nou de kleur maakte in dit geval toch niet uit want we hadden veel verdergaande plannen, om onze binnenspiegel aan onze smaak aan te passen.

Ieder jaar begin december is er de Motorshow in Essen. Daar staan vaak dezelfde standhouders. Vorige keer als eens mijn mobieltje laten spuiten, met elk design dat jij wilt. Voor een mobieltje was de prijs voor airbrushen, een zijde 10 Euro en 2 kanten voor 15 Euro. En voor dat geld heb je dan iets unieks, ipv een ander covertje. Maar goed, ik had iets in mijn hoofd en het was een verrassing voor mijn vrouw, die wist van niets...

Bij de stand aangekomen om 2 minuten over 10 en we waren reeds de 2de klant... Er zijn ook mensen die hun tankklepje laten airbrushen, of hun broodtrommel, alles is in principe mogelijk. We hebben een design overlegd en wat we in gedachten hadden, de man van de stand heeft een vrije interpretatie daarvan gemaakt en we hadden afgesproken dat het bedrag 20 Euro zou bedragen. Voor 20 Euro een exclusief product en een mooie subtiele aanvulling en verrijking voor onze bus. We zouden er een half uur op moeten wachten in verband met drogen etc, maar we besloten lekker om er tegen het sluiten van de beurs nog vlug even langs te lopen, anders loop je er toch de hele dag mee..

Zo wat eerste plaatjes, ik laat natuurlijk niet meteen alles zien he, dat komt verder naar onderen wel. De spiegel was netjes afgeplakt en ook de spiegelvoet was een beetje geneveld zodat het echt zwarte ervan af was. De basis is dus donkerblauw geworden, een nacht tafereeltje.

Allereerst dus een donkerblauwe basis, en dan met allemaal kleine en verschillende malletjes worden de verschillende laagjes en objecten erop gespoten.

We kwamen er aan tegen 17 uur en we waren echt net op tijd, ze waren aan het opruimen. Ik vond het spuitwerk en de vrije interpretatie van de Airbrusher erg goed gelukt, maar ik vond het een beetje dof door het ene laagje blanke lak dat er op zat. Dit vertelde ik, en toen hebben ze ter plekke nog 2 laagjes blanke lak extra op gespoten en laten drogen in een soort van oventje. Netjes ingepakt kreeg ik hem terug.

"Wat zijn de kosten?", vroeg ik. De standhouder antwoordde: "15 Euro". Okee, meteen betaald voordat hij zich bedenkt ;-)

Dus we hebben nu een unieke binnenspiegel die de auto individueel verfraaid, en daarvoor nog 5 Euro minder betaald ook.. De totale prijsindicatie is ongeveer 15 Euro voor een binnenspiegel exclusief verzendkosten en dus rond de 20 Euro voor het spuitwerk. Misschien brengen we jullie hiermee op ideen? Veel plezier met ontwerpen...