eXTReMe Tracker

Hallo,
wie kent het niet? Een afgebroken sleuteloogje aan de originele Volkswagen sleutel.

We hebben dus een nieuw achterstuk voor de sleutelbehuizing gekocht via eBay.de
Eerst de sleutel maar eens open maken zodat we beide delen kunnen verwijderen.

Dan de 2 delen uit elkaar trekken, ze zitten stevig geklikt, dus het kan lastig gaan!

De sleuteldelen uit elkaar gehaald en op de rechter foto is het gedeelte met de batterij te zien.
En ook hoe dat gegoten metalen oogje nu eigenlijk in de sleutelhelft vast zit.

Vervolgens gaan we naar de andere helft kijken en zien daar het zender gedeelte van de afstands bediening voor de centrale portiervergrendeling.
Dit gaan we overzetten naar het nieuwe sleutelhuis, zodat we geen rare capriolen uit moeten halen zoals nieuwe sleutels aanleren etc..
Eerst, zoals op de linker foto te zien is, de borgingspinnetjes wegsnijden, en dan (rechterfoto) het zendergedeelte voorzichtig verwijderen.

Vervolgens pakken we het nieuwe achterste gedeelte en hierin plaatsen we het zendergedeelte wat we zojuist hebben losgemaakt. Het past maar op één manier!
De borgingsnokjes smelten we iets, zodat ze iets dikker worden en het zendergedeelte goed op zijn plaats gehouden wordt.
Ook buigen we voorzichtig te 2 lipjes iets naar boven zodat ze weer goed contact kunnen maken met de batterij. Dit waarborgd een juiste werking van de knoppen.

Dan brengen we de 2 nieuwe helften, nadat we een verse nieuw bijgeleverde knoopcel geplaatst hebben, weer bij elkaar en drukken ze heel stevig tegen elkaar.

Vervolgens de 2 delen weer in elkaar drukken en voila we zijn weer klaar..

De voordelen: We hebben weer een oogje, zodat de sleutel weer aan de sleutelbos kan. We hebben meteen ook nieuwe knoppen en een nieuwe batterij.

Waar gekocht? Turbochip Austria

Prijs? Nou we hebben er 14,99 Euro voor betaald + 1,99 Euro verzendkosten en binnen 2 dagen in huis!!!