Hallo,

Nadat we in veel verschillende auto's gereden hebben in korte tijd, begon het steeds meer op te vallen, dat de rugleuningen van Volkswagen T4 stoelen eigenlijk wat aan de korte kant zijn.

Vroeger wisten we niet beter maar nu wel :-)

Diana heeft nergens last van met een lengte van 1,65 meter, maar voor Peter met 1,92 m is het merkbaar. De bovenzijde van de rugleuning komt tot onderzijde van de schouderbladen, en op langere ritten is dat erg vermoeiend.

We hebben al een tijdje een Recaro Style XL (speciaal voor lange mensen) sport-/comfort-stoel in de kelder liggen, maar we hebben nadat Diana op Camperjam een rondje foto's had gemaakt, besloten we om voor Porsche stoelen te gaan. Diana vond de 944 stoelen mooi, maar Peter vond die te oud en we besloten voor veel recentere 911 en of Boxster stoelen rond te gaan kijken. Het voordeel daarvan is dat het leder veelal nog veel strakker er uit ziet, en met een beetje zoeken konden we zelfs een setje voorstoelen vinden in een kleur die matching is met de flanelgrijzen bekledingspanelen van deuren en dashboard, en zelfs de kleur van het sier-stiksel kwam overeen met de lakkleur van onze auto.. :-)

Okay, het was wel via eBay in Engeland, maar de prijs lag daar omgerekend wel ruim 300 euro lager als vergelijkbare stoelen in Nederland/België of Duitsland; dus de moeite waard om daar een bod op te doen. Eerst maar eens de kat uit de boom kijken maar na 2 keer dezelfde stoelen die niet verkocht werden heb ik de verkoper een prijsvoorstel gestuurd wat ongeveer 30% lager was als zijn vraagprijs en tot onze verbazing werd het geaccepteerd.. En versturen kon ook wel a 120 euro! Ieks, we komen ze wel halen ;-)

Dus via www.aferry.com een retourtje geboekt, door de week is het veel goedkoper, we waren 28 euro voor het retourtje kwijt. Daarna uitgerekend hoe wel met de brandstofhoeveelheid uit zouden komen, met de leaseauto en we zouden op de terugweg in België moeten tanken.

En dan nu op weg en 's ochtends rond 5 uur weggereden om de boot van 9 uur in Calais te hebben, op het gemakje op de cruise control, brandstof sparen en voor het eerst in Calais aankomen, en dat gaat daar toch heel anders als in Duinkerken waarvan we normaal de oversteek maken. Het was een rustig bootje en aan de overkant aangekomen eens wat foto's gemaakt met de telefoon..

Het 'beloofde' land?

De kliffen (krijt rotsen) van Dover

En dan gaan we een paar uur rijden tijdens een mooie zonovergoten dag, richting de 'Midlands'.

En toen we daar aankwamen was het, tsja hoe zullen we het noemen? Een beetje een deceptie.. Het was een bedrijven opslagterrein, erg smoezelig oud-Engels zeg maar, en dan kom je voor een dichte deur. De verkoper maar eens gebeld maar geen sjoegen! Het zal toch niet waar zijn, dat ik een miskoop heb gedaan? Ach, in ieder geval had ik nog niet betaald. Maar wacht eens daar komt iemand aan, na 15 minuten wachten, en die kende de verkoper wel. Drie deuren verder werd en nog eens geklopt en toen aan de andere zijde van de loods kwam er iemand naar buiten, met excuses dat hij de telefoon niet gehoord had. Het was dus een mini-demontage bedrijfje wat 4 verschillende loodsjes had, eentje voor velgen en banden, eentje voor versnellingsbakken en motoren, eentje voor elektronica, en eentje voor interieurdelen. En daar stonden ze dan, de beloofde stoeltjes. Meteen werd er gevraagd of ik misschien nog interesse had in lederen Audi S5 stoeltjes in een achterlijk lelijke kleuren combinatie? Hij kon wel even een prijsje maken; ja ja...

Een smoezelig bedrijven terrein met een heleboel verschillende opslag loodjes, ik moest ergens achteraan zijn.

Er zat van alles wat op dat bedrijven terrein.

Stoeltjes ingeladen en maar weer rustig terug, het werd namelijk al wat drukker op de weg en het was toch een aantal uur rijden richting de boot.

Bij Dartford was het inderdaad een heel stuk drukker :-)

En dan ook nog tol moeten betalen aan de, voor ons, verkeerde kant, terwijl je alleen in de auto zit :-) Beetje lastig..

Maar uiteindelijk bij de boot aangekomen en jezelf afvragen waarom is het hier zo druk? Bleek dat er een boot bijna een halve dag met een motor minder had moeten varen en dat het nu opgelost was, dus er kwam een boot tussendoor om het hele veerplein zo'n beetje mee te nemen, en ik kon ook mee, terwijl we eigenlijk een boot later zouden hebben. Dus vlug even de frieten + hambuger soldaat gemaakt en hopla de boot op. Dat scheelde toch weer wat tijd en daardoor konden we eerder thuis zijn..

De leaseauto, zo'n spaargevalletje van Ford deed het prima, en over de gehele rit haalden we 3,8 L/100 km en dat is dermate netjes, dat we op de terugweg niet meer hoefden te tanken :-)

De opgehaalde stoelen die gewoon achterin pasten maar eens op de foto gezet.

En in de woonkamer bij daglicht eens goed bekeken. Ze zagen er toch wel wat smoezelig uit, met wat vet/olie vlekjes, wat kalere leder-plekken, maar hey, het was "a bargain" De instap gedeelten van de zijwangen waren wat craquelé maar dat kunnen we wel fixen.

2 stoeltjes in de woonkamer

Glad leder, geperforeerd leder en rode sier-stiksels, wat willen we nog meer? Eerst gaan we de stoelen maar eens goed schoonmaken met leder reiniger.

Na een half flesje gebruikt te hebben, en ruim 2 uur verder te zijn, kwamen we er achter, dat die zooi niet goed genoeg werkte. Dus toen maar eens gekeken in de detailing kisten en we kwamen daar All Purpose Cleaner van Meguair's tegen. We hebben daar een milde verdunning van gemaakt, en zachtjes geprobeerd op een proefstukje. Dit ging dermate goed en snel, dat we steeds een gedeelte van een stoel hebben ingespoten, paar minuutjes wachten en afwrijven. Binnen 1,5 uur waren beiden stoel netjes, en alle oude middeltjes die er ooit op die stoelen gebruikt zijn, voor bijvoorbeeld onderhoud, reiniging, voeding, waren er nu ook uit, evenals de wat weeïge oliegeur, ze roken fris en zo zagen ze er nu ook uit.

De craquelé en de andere beschadigingen kwamen nu mooi voor de dag en we hebben de stoelen een weekje laten drogen. Ondertussen hebben we op internet filmpjes bekeken van stoel-herstellingen en renovaties/restauraties van leder, en die waren erg verhelderend. Als je leder met een fohn zachtjes warm maakt, dan neemt het beter voeding en kleurstof op, en kunnen de nerven en craquelé hiermee mooi verdwijnen. Het kostte wat tijd, maar het is er prima mee gelukt :-)

We hadden van een kennis een oude stoelconsole van een T4 gehad waar hij toch niets meer mee deed, en daar heeft hij ons een enorme dienst mee bewezen, want hiermee waren we in staat om in de werkruimte de stoelen al te passen op een originele console ipv dat we steeds naar de auto moesten om te passen! Hierdoor kon Diana gewoon de auto gebruiken, terwijl Peter af en toe aan het passen was..

De contouren van de stoelverstelling even op een stuk karton overgetrokken; kan wel eens handig zijn met passen.

Nu de stoelen schoon en netjes zijn, kunnen we goed de kleurvergelijking maken. Het ronde schijfje is een gedeelte wat uit een tafelpaneel van onze bus is bewaard.

Een foto om de kleur vergelijking wat beter te laten zien, laat je niet misleiden door het verschil in structuur ;-)

Zeker niet verkeerd die 'color matching'.

Best mooi dat geperforeerde leder.

De eerste stoel eens voorzichtig op de T4 stoelconsole gezet.

Zodat we eens kunnen zien hoe goed dat gaat passen en wat we zullen moeten vermaken.

De bevestiging van de Porsche stoelen, dus zeg maar de 'foot-print' is breder als van een VW T4; we zullen dus een soort van adapterplaten moeten gaan maken.

Ook zit de bevestiging aan de voorzijde niet vlak maar onder een hoek, en aan de achterzijde steekt er een soort van pas-pen uit.

Een meer close-up foto. De onder een hoek staande bevestigingslippen vereisen wat creativiteit. Mooi is ook dat die rechtervoorstoel, dus de bestuurderstoel in Engeland, in hoogte instelbaar is, en dat van beide stoelen de rugleuning eenvoudig naar voor geklapt kan worden.

 

Aan de achterzijde valt nu goed die pas-pen te zien, daar zullen we wat op moeten verzinnen.

We nemen de kartonnen mal er weer eens bij en ook de stoel verstelling van de VW T4 en daaruit blijkt dat we die niet meer, met goed fatsoen kunnen gebruiken. Ons idee was ook om de stoelen zo laag mogelijk in te willen bouwen.

Dus we gebruiken de kartonnen mal als sjabloon en gaan met wat oude houten plankjes aan de gang.

Met de normale boutjes die gebruikt worden voor de stoelverstelling van de T4, even de plankjes vastgezet aan de stoelconsole. Als we adapterplaten willen gaan maken dan is hout een prima verbruiksmateriaal om even iets uit te dokteren.

Plus dat we de stoelen dan meteen wat veiliger op de consoles kunnen zetten. Ook kunnen we de ideëen die we hebben op hout even uittesten, want kan het praktisch wel wat we uitgedacht hebben?

De boutjes waarmee de geleiders vastkomen aan de adapterstrips zijn afgetekend, geboord en hopla de boutjes er in. Ideaal om dit even met hout te doen.

De maatvoering van het hout overgezet op metalen strips die we via internet besteld hebben. Die strips zijn een compromis tussen breedte, platheid en sterkte. Ze passen al op de consoles nu, en er is het één en ander al afgetekend voor de volgende stap.

Even een half uur vroeger uit mijn bed en langs het werk gereden om de zetbank te gebruiken :-) De 4 strips hebben nu de juiste hoek voor de bevestigingslippen van de Porsche-stoelen.

Vlug even passen voor een zij-aanzicht.

En hierna de gaten voor de paspennen en de montage boutjes er in gemaakt.

En dan nu de blindklinkmoeren in de metalen adapter strips maken, hierboven is de opbouw van 'het systeem' te zien, wat gebruikt kan worden als er geen blindklinkmoertang in de buurt/voorhanden is.

Hoe werkt dat dan? Je steekt de blindklinkmoer eerst in het strakke gat en tikt hem vast naar beneden. Nu steekt de blindklinkmoer door het materiaal en ligt de kraag mooi vlak met het materiaal.

Vervolgens neemt men een passende bout, een dikke carrosserie-ring (om de krachten gelijkmatig te verdelen) en een moer. Ook helpt het om de bout te voorzien van wat smeermiddel. De moer wordt steeds vaster tegen de carrosseriering gedraaid en de bout wordt aan de bovenzijde tegengehouden. Hierdoor kan de blindklinkmoer niets anders doen dan korter worden en uitzetten aan de achterkant van het plaatwerk waar hij doorheen is gestoken. Hierdoor trekt de blindklinkmoer zichzelf vast .

 

Hierna zijn de strips geschuurd en in de primer, grondverf en lak gespoten. Vervolgens zijn de stoelen, die nu schoongemaakt waren, droog, en opgefrist voorzien van wat broodnodige leder voeding.

En een eerste passing vindt plaats in de auto.

Mooi is het verschil in stoelontwerp te zien, die Porsche stoelen zijn wat sierlijker gevormd 

 

Geen armleuningen meer nee, maar met deze stoelen mis je ze eigenlijk niet hoor. De eerste reactie van mensen die ook een bus rijden en die proef komen zitten is vaak, ze zien er mooi uit, maar ze hebben geen armleuningen. Na een proefrit horen we ze daar niet meer over en kunnen ze begrijpen waarom we voor deze porsche stoelen zijn gegaan. Ze zitten gewoon veel lekkerder :-)

De Porsche stoelen zien er slanker uit, en hebben toch ook nog een opbergmogelijkheid aan de rugleuning, en ze bevatten zelfs een jashaakje ter hoogte van de geïntegreerde hoofdsteun.

Nogmaals het verschil in vormgeving goed te zien.

Twee van die juweeltjes van stoelen zitten nu in de bus en ook de elektrische rugleuning verstelling werkt..De bedrading hiervoor hebben we op de 2de accu aangesloten.

De rechter voorstoel dus in hoogte verstelbaar, is handig voor onze dochter, dan kan ze net wat meer zien :-)

Dat is toch een heel ander gezicht in de bus geworden..

Detail opnames.. Rechts is goed de fijne verstelbaarheid van een Porsche stoel te zien, dit zijn de vergrendelings pinnetjes.

 

...een mooi setje Porsche stoelen.

Even vlug een foto met de telefoon gemaakt...

Ook met de draaiconsole werkt alles weer, moest wel iets aan de draaiconsole aangepast worden, in verband met kabeldoorvoer voor de elektrische verstelling.

Ook zo zitten ze heerlijk.

We hopen met dit artikel inspiratie te hebben gegeven voor anderen, zodat die wellicht ook eens out-of-the-box denken ;-)

Saab stoelen zijn bijvoorbeeld ook heel geschikt om op VW T4 consoles passend te maken, en die zijn goedkoop via internet of autodemontage bedrijven te vinden, want daar is geen vraag naar ;-)

Vond u dit artikel nuttig of mooi, dan zouden wij graag een berichtje ontvangen in ons gastenboek..

Veel klus plezier toegewenst.