Klik hier voor onze complete site met navigatie.

eXTReMe Tracker

Luchtfilterhuis aanpassen

Een diesel werkt met een luchtoverschot, maar hoe meer lucht er ook in een diesel naarbinnen komt, des te beter is de verbranding. Ook als er meer lucht door het luchtfilter komt, dan zal de luchtmassameter eerder zijn maximale waarde doorgeven aan de motorcomputer en zal er dus ook eerder de maximale brandstofhoeveelheid ingespoten worden, waardoor het maximale koppel bij iets lagere toeren reeds bereikt wordt.

Vandaag is Ivan langsgeweest. Ivan is boekhouder van beroep en heeft niet veel ervaring met sleutelen. Terwijl ik heb uitgelegd hoe hij het moest uitvoeren, heeft Ivan het luchtfilterhuis aangepast, door de aanzuigbuis te verwijderen.

Als eerste gaan de 3 klemmetjes los, dan het interieurluchtfilterhuis iets naar je toehalen (1) en dan schuin naar boven naar je toetrekken (2).

Zo, interieurluchtfilterhuis is verwijderd.

De buis van het ruitensproeiervoorraad tankje ongeveer 30 graden naar links draaien en dan naar boven trekken.

En nu dus de buis verwijderen, om meer sleutel- en manouvreerruimte te verkrijgen.

Platte schroevendraaier voorzichtig tussen het klemmetje van de luchtmassameter steken, vervolgens een beetje naar je toe halen en de stekker lostrekken.

De stekker van de luchtmassameter leggen we tijdelijk even weg uit het sleutelgebied, in dit geval achter de aircoleidingen.

We pakken nu een waterpomptang of een griptang en maken de slangklem los door hem minimaal 5 cm over het geribbelde gedeelte van de slang te schuiven. Hierdoor klemt het niet meer en kan de slang van het luchtfilterhuis verwijderd worden.

Het filterhuis even goed vasthouden, en ook de geribbelde slang en in de pijlrichting de slang van het huis lostrekken.

Zo, de slang is verwijderd, we kantelen het deksel van het luchtfilterhuis nu eerst in de pijltjes richting van 1, en daarna trekken we het deksel zoals pijl 2 aangeeft naar boven weg. Als we eerst stap 1 doen, dan komen we later niet in de knoei met de aircoleidingen die je op de foto in het grijs kunt zien.

Deksel van het huis verwijderd. Wat is het deksel aan de binnenzijde nog schoon !

Het luchtfilter gaat er, tijdelijk weliswaar, ook even uit.

En hier zien we nu de buis die we gaan verwijderen (X). Het werkt als een soort van "airrestrictor" en dat willen we dus niet.

Aan de zijkant van de bodem van het luchtfilterhuis zit deze bout, die we met een dopsleutel 13 gaan losmaken.

De bodem van het luchtfilterhuis ligt even op straat om goed foto's te kunnen maken. Hetgeen met pijltjes is aangeduid gaan we verwijderen.

Nu een foto van het bovenaanzicht. De bovenste pijl geeft aan waar we en klap met een schroevendraaier moeten geven. Het onderste pijltje geeft de richting aan, in welke de trechter bewogen moet worden, om hem te verwijderen.

Een schroevendraaier op het kunststof verdikkinkje houden en vervolgens een eenvoudige klap met een hamer erop, en de trechter in de pijlrichting naar buiten drukken.

De trechter of wel aanzuigbuis is los en we drukken hem de bodem van het luchtfilterhuis uit in de pijlrichting.

De aanzuigbuis ofwel de aanzuigtrechter is verwijderd.

Tussen het binnenspatboard en buitenspatboard is een ruimte waar gemakkelijk wat troep zoals bladeren kunnen zitten. Nu alles eraf ligt, kunnen we beter meteen dit alles even schoonmaken. Natte bladeren etc kunnen nogal een drap veroorzaken die later gemakkelijk de oorzaak van roest kan gaan worden. Kleine moeite maar groot plezier.

Dat bedoel ik. Voorkomen is beter als genezen..

We bouwen nu alles weer in omgekeerde volgorde terug. Als laatste NIET vergeten om de stekker van de luchtmassameter weer goed stevig terug te drukken, anders trekt de auto voor geen meter en gaat dan in een soort van noodloop.

Wat heb je nodig? een platte schroevendraaier, een hamer, een dopsleutel 13, een waterpomptang (griptang), een electriciteitsdraadje (lekker stug) om de zooi van tussen de spatboarden te halen, en ongeveer 15 minuten tijd.

Ivan, goed gedaan hoor ! Leuk he, zelf doen ;-)